Windows 10 Creators Update installeren

LET OP! Deze pagina wordt niet meer geupdate! Kijk voor actuele informatie over het installeren van de laatste Windows 10 onderdelen update op deze pagina.

 

Microsoft heeft op 11 april 2017 de Windows 10 Creators Update beschikbaar gesteld, de vorige grote onderdelen-update voor Windows 10 was de Anniversary update. Het gaat zoals al genoemd om een Onderdelen-update wat inhoudt dat de update nieuwe functies en aanpassingen met zich meebrengt, maar het is geen beveiligingsupdate dat lekken dicht. Daarom is update niet verplicht, toch adviseer ik u wel de update zo spoedig mogelijk te installeren.

 

De Windows 10 Creators Update installeren

De Creators Update is inmiddels ook gewoon op de vertrouwde manier te installeren; via Instellingen, Bijwerken en beveiliging, Windows Updates, Naar updates zoeken kunt u naar de update zoeken en deze downloaden en vervolgens installeren. Wanneer de update nog niet gevonden wordt kunt u onderstaande uitleg gebruiken om de update direct te installeren.

Het installeren van de Windows 10 Creators Update gaat nu iets anders dan u misschien gewent bent. Omdat Microsoft de update pas 11 april aanbied via Windows Update zult u gebruik moeten maken van de Windows 10 Upgrade Advisor tool, de tool kunt u hier downloaden. Nadat u het bestand heeft gedownload, voert u dit uit. U hoeft vrij weinig te doen, na het uitvoeren wordt de tool automatisch geïnstalleerd en zal er een melding in beeld komen dat er een nieuwe versie van Windows 10 beschikbaar is.

Klik op Volgende en de tool gaat de update nu automatisch downloaden en de installatie voorbereiden. Dit kan afhankelijk van de internetsnelheid ongeveer 15 á 20 minuten duren. Wanneer het installatie voorbereiden voltooid is, zult u een melding in beeld krijgen dat Windows 10 gereed is om te herstarten. Wanneer u niets doet zal de computer automatisch na 30 minuten installeren (dit kan handig zijn; na het starten van de tool hoeft u niet bij de computer te zijn).

De update nog niet ontvangen?

Het is goed mogelijk dat u de Creators Update nog niet heeft ontvangen via Windows Update, Microsoft lanceert onderdelenupdates gefasseerd. Ook heeft Microsoft aangegeven de installatie van de update uit te stellen voor apparaten die nog niet compatibel zijn. Dit is iets om goed rekening me te houden, dit betekent bijvoorbeeld wanneer er bekende problemen zijn met uw computermodel u de update waarschijnlijk nog niet ontvangt totdat de fabrikant hier een update voor heeft uitgebracht (bijvoorbeeld een hardwaredriver of firmware update).

 

 

Windows 10 Creators Update installeren via Media Creation Tool

Naast de installatie met de Windows 10 Upgrade Advisor kunt u de installatie ook uitvoeren met de Media Creation Tool. Deze tool maakt het ook mogelijk een Windows 10 (creators Update-versie) installatie-medium te maken. De Media Creation Tool kunt u hier downloaden.