Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile is de mobiele versie van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Net als computer gebruikers konden Windows 8.1 Phone gebruikers gratis naar Windows 10 Mobile upgraden (uitgezonderd een aantal modellen met minder dan 1GB RAM). Op 16 augustus 2016 heeft Microsoft de Anniversary update voor Windows 10 Phone gelanceerd (de Anniversary update voor computers is op 2 augustus 2016 gelanceerd). De OneCore (de Windowskernel) is volgens Microsoft nagenoeg indentiek waardoor de ontwikkeling van apps en (beveilings) updates veel eenvoudiger is, de reden waarom de systeemspecificaties van Windows 10 zo laag zijn heeft ook hier mee te maken (omdat smartphones minder rekenkracht hebben dan computers).

Met Windows 10 Mobile word een smartphone bedoeld, laat u niet verwarren door het woord ‘mobiel’, de Windows 10 Mobile versie staat NIET op tablets, daar staat de computer versie van Windows 10 op.

 

Net als bij de computer versie van Windows 10 kunt u zich aanmelden bij het Insider-programma waardoor u niet-voltooide versies kunt testen en suggesties en bugs kunt melden. Doe dit ALLEEN op een telefoon die u niet als standaard gebruikt maar gebruikt een telefoon die u niet actief (voor bellen etc.) gebruikt. Wanneer u het Insider-programma activeert kunt u kiezen tussen de Slow en Fast ring, waarbij de Fast ring versie meer bugs betekent. Microsoft gebruikt de feedback van Insider-programma gebruikers om Windows 10 verder aan te passen.

afbeeldingwindows10mobilestartschermnieuwnieuw