Windows 10 oktober 2018 Update

Microsoft heeft op 2 oktober 2018 de Windows 10 oktober 2018 Update beschikbaar gesteld, de vorige grote onderdelen-update voor Windows 10 was de April 2018 update. Het gaat zoals al genoemd om een Onderdelen-update wat inhoudt dat de update nieuwe functies en aanpassingen met zich meebrengt, maar het is geen beveiligingsupdate dat lekken dicht. Daarom is update niet verplicht, toch adviseer ik u wel de update zo spoedig mogelijk te installeren.

 

De Windows 10 oktober 2018 Update installeren

U kunt de oktober 2018 Update op twee manieren installeren, via Instellingen -> Bijwerken en beveiliging -> Windows Update -> Naar updates zoeken of via de Windows 10-updateassistent

Klik op Volgende en de tool gaat de update nu automatisch downloaden en de installatie voorbereiden. Dit kan afhankelijk van de internetsnelheid ongeveer 15 รก 20 minuten duren. Wanneer het installatie voorbereiden voltooid is, zult u een melding in beeld krijgen dat Windows 10 gereed is om te herstarten. Wanneer u niets doet zal de computer automatisch na 30 minuten installeren (dit kan handig zijn; na het starten van de tool hoeft u niet bij de computer te zijn).

 

Windows 10 oktober 2018 update installeren via Media Creation Tool

Naast de installatie met de Windows 10 Upgrade Advisor kunt u de installatie ook uitvoeren met de Media Creation Tool. Deze tool maakt het ook mogelijk een Windows 10 (oktober 2018 Update-versie) installatie-medium te maken. De Media Creation Tool kunt u hier downloaden.