Windows 10 oktober 2018 Update

Links naar de Updateassistent en Mediacreation Tool worden later toegevoegt: Microsoft heeft de uitgave van de update stopgezet na gemelde problemen door gebruikers.

Microsoft heeft op 2 oktober 2018 de Windows 10 oktober 2018 Update beschikbaar gesteld, de vorige grote onderdelen-update voor Windows 10 was de April 2018 update. Het gaat zoals al genoemd om een Onderdelen-update wat inhoudt dat de update nieuwe functies en aanpassingen met zich meebrengt, maar het is geen beveiligingsupdate dat lekken dicht. Daarom is update niet verplicht, toch adviseer ik u wel de update zo spoedig mogelijk te installeren.

 

De Windows 10 oktober 2018 Update installeren

U kunt de oktober 2018 Update op twee manieren installeren, via Instellingen -> Bijwerken en beveiliging -> Windows Update -> Naar updates zoeken of via de Windows 10-updateassistent

Klik op Volgende en de tool gaat de update nu automatisch downloaden en de installatie voorbereiden. Dit kan afhankelijk van de internetsnelheid ongeveer 15 á 20 minuten duren. Wanneer het installatie voorbereiden voltooid is, zult u een melding in beeld krijgen dat Windows 10 gereed is om te herstarten. Wanneer u niets doet zal de computer automatisch na 30 minuten installeren (dit kan handig zijn; na het starten van de tool hoeft u niet bij de computer te zijn).

 

Windows 10 oktober 2018 update installeren via Media Creation Tool

Naast de installatie met de Windows 10 Upgrade Advisor kunt u de installatie ook uitvoeren met de Media Creation Tool. Deze tool maakt het ook mogelijk een Windows 10 (oktober 2018 Update-versie) installatie-medium te maken. De Media Creation Tool kunt u hier downloaden.